Moniz passeert 'geweldige speler' bij Excelsior: Onbegrijpelijk en onlogisch

Moniz passeert 'geweldige speler' bij Excelsior: "Onbegrijpelijk en onlogisch"

10-05-2019 14:05
33

Luigi Bruins is niet gelukkig bij Excelsior. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, bijna twee weken geleden, moest de routinier plotseling op de bank plaatsnemen van trainer Ricardo Moniz.

"Dat kwam een beetje uit de lucht vallen", zegt Bruins tegen RTV Rijnmond. "Moniz heeft zijn kant uitgelegd, daar moet ik het mee doen. Maar ik kan er niet mee leven. Het is onbegrijpelijk en onlogisch. Maar het is de visie van de trainer. (...) Ik had niet verwacht dat zijn komst op deze manier zou uitpakken."

De teleurstelling van de Rotterdammer was volgens Rijnmond ook goed te zien op de vrijdagtraining van Excelsior. "Ik ben een gevoelsmens. Ik moet zeggen dat, als er iets is gebeurd waar je een slecht gevoel bij hebt, dat bij mij is af te lezen. Dat was ook wel bij deze training."

Bruins houdt geen rekening met een basisplaats tegen Heracles Almelo (zondag). Wat Moniz betreft is Bruins nog steeds een 'geweldige speler'. "Bij mij zijn lichaamshouding en positiviteit het belangrijkste. Vitaal zijn, ook mentaal. Als hij aangeslagen is, zou dat jammer zijn voor hem, want het is een geweldige speler."