Van Persie vervroegt pensioen: zondag in De Kuip laatste wedstrijd als prof

Van Persie vervroegt pensioen: zondag in De Kuip laatste wedstrijd als prof

10-05-2019 14:50
81

Robin van Persie speelt zondag tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Dat heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bekendgemaakt.

Van Persie neemt afscheid rond het thuisduel van Feyenoord met ADO. Volgende week woensdag, als Feyenoord in de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen op bezoek gaat bij Fortuna Sittard, maakt de 35-jarige aanvaller geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.

"Hij kan zondag genieten van het moment, een prachtige afsluiting van zijn carrière", verklaart Van Bronckhorst. De Feyenoord-trainer neemt zelf ook afscheid van het Legioen, maar zit woensdag uiteraard nog wel op de bank tegen Fortuna Sittard.

Van Persie keerde begin 2018 terug bij Feyenoord, dat hem oppikte bij Fenerbahçe. Hij liet maanden terug al weten bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als voetballer. Dit seizoen scoorde hij zestien keer in de Eredivisie. Daar had Van Persie 24 optredens voor nodig.

Aanvankelijk was het thuisduel met ADO de laatste wedstrijd van het seizoen, maar de voorlaatste speelronde werd in z'n geheel verplaatst naar woensdag 15 mei vanwege Ajax. Van Persie liet al doorschemeren weinig trek te hebben om in Sittard zijn laatste wedstrijd te spelen.