Advocaat reageert fel op kritiek: Als ik Ajax dan zie, dan doet dat wel wat

Advocaat reageert fel op kritiek: "Als ik Ajax dan zie, dan doet dat wel wat"

10-05-2019 15:08
91

Dick Advocaat heeft fel gereageerd op de kritiek naar aanleiding van zijn Ajax-analyse op Veronica. De trainer van FC Utrecht was aangeslagen door de Champions League-uitschakeling van de Amsterdammers tegen Tottenham Hotspur. Achteraf heeft hij nergens spijt van.

Sommige media vonden de reactie van Advocaat ongepast, aangezien de Utrecht-trainer aanstaande zondag met FC Utrecht op bezoek gaat in Amsterdam. "Als er een Nederlandse ploeg bij betrokken is die het zo ongelooflijk goed gedaan heeft, dan moeten we daar allemaal trots op zijn", reageert Advocaat, geciteerd door Voetbal International.

"Als ik dan na afloop zie - en dat gevoel heb ik zelf ook vaak genoeg meegemaakt - hoe de spelers het veld aflopen, dan word ik geëmotioneerd", vervolgt de trainer. Meteen na afloop van Ajax - Spurs had hij weinig trek in een analyse. "Dan heeft het geen zin om mij te vragen: kom maar met een analyse waarom Ajax zich niet heeft gekwalificeerd. Dat is ook helemaal niet belangrijk om na afloop zo'n wedstrijd te analyseren. Dat doe je pas een paar dagen daarna."

Advocaat trekt zich naar eigen zeggen niets aan van de kritiek. "Nogmaals, als ik dat zie en ik ken een aantal spelers en ik zie de emotie, dan word ik partijdig. Dat is simpel. Wat andere mensen daar dan over schrijven zou mij een rotzorg zijn. Als ik dat dan zie, dan doet dat wel wat."