'Cillessen hard op weg naar nieuwe club: gesprekken over transfer'

'Cillessen hard op weg naar nieuwe club: gesprekken over transfer'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 15:34vr 10-05-2019 om 15:34

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 15:52vr 10-05-2019 om 15:52

Jasper Cillessen is op weg naar Benfica. Dat meldt A Bola. De doelman van FC Barcelona en het Nederlands elftal zou in gesprek zijn met de Portugese topclub.

Benfica is volgens A Bola 'dicht bij' de komst van Cillessen. De dertigjarige doelman staat naar verluidt open voor een move naar de koploper van de Liga NOS. Cillessen heeft bovendien toestemming gekregen van Barcelona om na drie jaar trouwe dienst een nieuwe club te zoeken.

Het is vooralsnog onbekend of de mogelijke transfer naar Benfica een huur of een definitieve overstap betreft. Mits de deal doorgaat, wordt Cillessen eerste keeper in het Estadio Da Luz. Dit seizoen verdedigt het Griekse talent Odysseas Vlachodimos het doel, maar hij lijkt op het tweede plan te raken. Mile Svilar zal worden verhuurd.

Donderdag meldden Portugese media dat ook FC Porto jaagt op Cillessen. Het is geen geheim dat de doelman uitkijkt naar een nieuwe club. Hij is voor het derde seizoen op rij de stand-in van Marc-André ter Stegen, die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot één van de beste keepers ter wereld.

Poll

Is Benfica een goede club voor Cillessen?

(2180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws