FC Utrecht mist half elftal tegen Ajax: 'Sommigen worden te makkelijk ziek'

FC Utrecht mist half elftal tegen Ajax: 'Sommigen worden te makkelijk ziek'

10-05-2019 15:55
119

Ajax treft zondag een gehavend FC Utrecht. Dick Advocaat mist zondag in Amsterdam een half dozijn aan spelers, ondanks twee voetballoze weken.

Advocaat kan door blessures geen beroep doen op Simon Makienok, Michiel Kramer, Joris van Overeem en Urby Emanuelson. Ook de zieke Leon Guwara en Jean-Christophe Bahebeck ontbreken tegen Ajax.

Advocaat ziet het grote aantal afwezigen niet als een probleem, maar heeft wel zijn bedenkingen. "Want nu blijven de echten over. Nu moeten degene die graag willen ook laten zien dat ze dat willen. Nee, ik maak me geen zorgen", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Omdat hij tussentijds instapte bij FC Utrecht, werkt Advocaat met een aantal spelers die hem minder bevallen. "Meestal kun je in de eerste zes, zeven weken van een seizoen selecteren. De spelers, de mentaliteit. Die niet, die wel. Als ik hier vanaf het begin was geweest dan waren er al wel een paar gesneuveld."

"Op welke manier? Dan had ik ze laten sneuvelen. Je moet een bepaalde hiërarchie krijgen in je groep en je niet continu ergeren aan jongens die niet zo graag willen", aldus Advocaat, die indirect lijkt te wijzen op Bahebeck. "Van sommigen denk ik dat ze makkelijk ziek worden."