Van den Brom hoopt vanwege AZ op wederopstanding Ajax: 'Niet 5 dagen in rouw'

Van den Brom hoopt vanwege AZ op wederopstanding Ajax: 'Niet 5 dagen in rouw'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 17:08vr 10-05-2019 om 17:08

AZ-trainer John van den Brom beseft dat zijn ploeg en Ajax elkaar een dienst kunnen bewijzen zondag. Hij is niet bang dat de Amsterdammers al teveel naweeën ondervinden van de nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de Champions League.

AZ neemt het zondag op tegen PSV, dat met Ajax in een felle titelstrijd is verwikkeld. De Alkmaarders kunnen bij een goed resultaat de vierde plaats in de Eredivisie veiligstellen ten koste van zijn toekomstig werkgever FC Utrecht, dat op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena.

"We hebben dit seizoen thuis tegen Feyenoord een punt gepakt en gewonnen van Ajax. En nu gaan we voor een resultaat tegen PSV", zegt Van den Brom, die een geheel fitte selectie heeft, op de clubsite. "Als dat lukt, is het een afscheid in stijl. Dan is ons doel om Europees voetbal te halen gerealiseerd."

De Noord-Hollandse buren kunnen elkaar een dienst bewijzen. "De vraag is hoe zij de klap van woensdag zullen opvangen", zegt Van den Brom tegen De Telegraaf. "Hoe diep zij in de zorgen zitten." De trainer denkt dat het wel mee zal vallen. "Je blijft niet vijf dagen in de rouw zitten. Bovendien hebben ze iets om voor te spelen. Maar dat geldt uiteraard ook voor PSV. En voor AZ én FC Utrecht. Vier ploegen die nog ergens zicht op hebben, dát maakt deze speelronde zo mooi."

Van den Brom, een oud-speler van Ajax, heeft geen voorkeur in de titelstrijd. "Nee dat maakt mij niet uit. Dat mogen ze onderling uitzoeken. Het is mooi dat het zo spannend is. Alle ogen zijn gericht op deze twee wedstrijden, maar nog iets meer op de wedstrijd van Ajax. Zij staan echt bovenaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws