Pochettino: 'Het was de meest relaxte rust in zes maanden, de 2-0 was oneerlijk'

Pochettino: 'Het was de meest relaxte rust in zes maanden, de 2-0 was oneerlijk'

10-05-2019 17:30
147

Mauricio Pochettino was opmerkelijk kalm in de rust van het Champions League-duel met Ajax van woensdag. Tottenham Hotspur keek tegen een 2-0 achterstand aan halverwege, maar de Argentijnse manager vreesde niet voor een slechte afloop.

"We hoefden niet veel te zeggen. Het was onze aanvoerder Hugo Lloris die de spelers aanmoedigde kort voor we weer het veld opgingen", zegt Pochettino, geciteerd door Football London. "Ik herinner me zijn woorden, hij schreeuwde: We zijn dichtbij, geef nooit op en probeer het want zodra we scoren doen we weer mee."

Zelf was Pochettino bijzonder rustig. "Ik denk dat het de meest relaxte rust in de afgelopen zes maanden was. Danny Rose vroeg mij vandaag: Baas, geloofde je er echt in dat we de finale nog konden bereiken? Ik zei: Ja, ik was zo kalm. Ik was alleen boos op het lot, want de wedstrijd was in evenwicht. Het enige verschil was dat Ajax klinisch voor het doel was."

"In de rust bekeken we in vijf minuten wat er nodig was en dat legden we aan de spelers uit. Dat was natuurlijk Fernando Llorente inbrengen voor Wanyama. We verdienden het niet om 2-0 achter te staan. Daarom zei ik: Ga zo door, wees kalm."

"Het was geen teambespreking zoals tegen Arsenal. Toen brak ik bijna mijn hand en moest ik schreeuwen, om de spelers aan te jagen. De spelers waren nu gefocust. De achterstand was een beetje oneerlijk", aldus Pochettino, die zijn ploeg in extremis zag zegevieren tegen Ajax dankzij Lucas Moura (2-3).