NEC goed op weg naar promotie, maar tweede helft baart veel zorgen

10-05-2019 20:25
29

NEC staat met een been in de halve finales van de play-offs en is goed op weg naar promotie. De Nijmegenaren wonnen thuis met 2-0 van RKC Waalwijk, maar kwamen wel goed weg.

NEC opende zeer sterk in De Goffert en kreeg via Ferdy Druijf al na een paar minuten een kans. RKC kwam beter in de wedstrijd, maar stond na twaalf minuten toch met 1-0 achter. De Waalwijkers konden niet uitverdedigen en incasseerden uiteindelijk de 1-0 van Mike Trésor Ndayishimiye, die de bal in het dak van het doel schoot.

Nog geen twee minuten later kreeg RKC via Dylan Seys een grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Mattijs Branderhorst lag in de weg. Kort daarna maakte NEC er via Jordy Bruijn 2-0 van. Druijf leek er in de slotfase van de eerste helft 3-0 van te maken na een blunder van doelman Etiënne Vaessen, maar de VAR keurde de treffer af vanwege buitenspel.

RKC kwam uitstekend uit de kleedkamer en kreeg in de tweede helft kans na kans, maar de bal wilde er niet in. Anas Tahiri schoot van dichtbij naast en even later raakten de bezoekers tot twee keer toe de lat. NEC stond met 2-0 voor, maar RKC was vele malen gevaarlijker. Ook Mario Bilate was dicht bij de aansluitingstreffer, maar Branderhorst redde opnieuw. De bal leek er simpelweg niet in te willen voor RKC, dat op basis van het spel wel vertrouwen kan putten voor de return.

Aanstaande dinsdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Waalwijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finales van de play-offs en neemt het op tegen de nummer zestien van de Eredivisie.