'Ik speel liever tegen PSV dan tegen welke andere club in deze fase'

'Ik speel liever tegen PSV dan tegen welke andere club in deze fase'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 21:06vr 10-05-2019 om 21:06

John van den Brom speelt in deze fase van het seizoen liever tegen PSV dan tegen welke andere club ook. AZ is nagenoeg zeker van de vierde plek, maar nog niet helemaal. En dus kan PSV zondag een gemotiveerd AZ verwachten in Alkmaar.

"Iedereen zegt dat het bijna niet meer fout kan gaan, maar ik ben pas overtuigd en zeker als dat zo is", vertelt Van den Brom aan de NOS. "Het is de laatste thuiswedstrijd en ook nog eens mijn laatste thuiswedstrijd (Van den Brom vertrekt na dit seizoen naar FC Utrecht, red.), dus dat is voor mij bijzonder en interessant. We spelen om te winnen, dus dan speel ik liever tegen PSV dan tegen welke andere club in deze fase."

AZ staat erom bekend niet te kunnen winnen van de topclubs, maar daar heeft niemand het meer over na de 1-0 zege op Ajax. "Een keer wel een goed resultaat halen en alles wat daarvoor geschreven is is dan weg. We wonnen van Ajax en speelden gelijk tegen Feyenoord, dan is het alleen maar mooi om in de laatste wedstrijd zelf nog ergens voor te spelen. PSV moet winnen om het kampioenschap nog enigszins in zicht te houden, dan moet het een mooie wedstrijd worden."

Terwijl AZ thuis tegen PSV speelt, neemt Ajax het op tegen FC Utrecht. Van den Brom zal tijdens de wedstrijd ongetwijfeld meekrijgen wat er in Amsterdam gebeurt. "Dat speelt geen rol voor ons, maar je wordt altijd geïnformeerd. Om het kwartier staan al die borden aan met de wedstrijden erop. Tegenwoordig is alles te volgen. Je kunt wel zeggen nee, maar natuurlijk blijf je wel op de hoogte. Het heeft geen invloed op onze wedstrijd. Wij willen de vierde plaats stevig in handen houden."

Poll

Wat gaat er in Alkmaar gebeuren?

(2120 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws