TV3: Raiola mag zich helemaal niet met Barcelona-transfer De Ligt bemoeien

TV3: Raiola mag zich helemaal niet met Barcelona-transfer De Ligt bemoeien

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 23:18vr 10-05-2019 om 23:18

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 23:25vr 10-05-2019 om 23:25

De wereldwijde schorsing van Mino Raiola heeft mogelijk gevolgen voor Matthijs de Ligt. Het Spaanse TV3 meldt dat de zaakwaarnemer zich op geen enkele wijze met een mogelijke transfer naar FC Barcelona mag bemoeien tot zijn schorsing voorbij is.

De FIFA legde Raiola een wereldwijde transferban van drie maanden op. Naar verluidt vanwege de transfer van Gianluca Scamacca naar PSV in 2015, die niet volgens de regels zou zijn gegaan, al is daar nog geen duidelijkheid over. 

Raiola mag zich de komende drie maanden niet bezighouden met zijn vak, waardoor het nog maar de vraag is wat dit voor De Ligt en andere spelers betekent. Het is onduidelijk of Raiola in de positie is om andere mensen de bevoegdheid te geven om voor hem te werken of dat echt alles stilstaat. Dat laatste zou ook gigantische gevolgen kunnen hebben voor PSV'er Hirving Lozano en bijvoorbeeld Paul Pogba, die nadrukkelijk gelinkt worden aan een transfer.

De Ligt wordt niet alleen begeleid door Raiola, maar ook door Barry Hulshoff. Raiola zou 'slechts' een tussenpersoon zijn, maar onduidelijk is hoe die constructie precies in elkaar zit. Zeker is wel dat Raiola alle onderhandelingen deed, maar mogelijk kan Hulshoff een transfer over de streep trekken. De onderhandelingen mogen in ieder geval niet worden gevoerd door Raiola, die mogelijk zijn commissies misloopt. 

Raiola is geschorst tot 9 augustus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws