Ik denk dat het voor Ajax nóg lastiger is dan voor ons toen

"Ik denk dat het voor Ajax nóg lastiger is dan voor ons toen"

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 23:36vr 10-05-2019 om 23:36

Theo Lucius vraagt zich af of Ajax uit het juiste hout gesneden is en in staat is om alsnog de landstitel binnen te slepen na de dramatische uitschakeling in de Champions League. Lucius denkt aan mei 2005, toen PSV op een vergelijkbare manier werd geëlimineerd door AC Milan.

Massimo Ambrosini maakte een minuut voor tijd de 2-1 voor AC Milan, waardoor hij PSV uitschakelde. Lucas Moura scoorde in de allerlaatste seconde voor Tottenham tegen Ajax. Lucius vraagt zich af hoe Ajax hierop reageert. "Ik denk dat het voor Ajax nóg lastiger is dan voor ons toen. En het was op dat moment al heel heftig. We waren er allemaal een aantal dagen stuk van. Als je er zo dichtbij bent, doet dat veel pijn", zegt Lucius in het Eindhovens Dagblad.

Zondag speelt Ajax thuis tegen FC Utrecht. PSV maakt nog kans op de titel, maar moet hopen op een uitglijder van de Amsterdammers. "Het is afwachten, omdat Ajax ook mentaal sterk oogt. Als Utrecht of De Graafschap het Ajax de komende wedstrijden écht moeilijk gaat maken, blijft er iets mogelijk. PSV moet zich daar niet mee bezig houden en zich concentreren op het winnen van de laatste duels. En dan maar zien wat het oplevert."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws