Van Persie: Kreeg er tijdens het seizoen wel vragen of opmerkingen over

Van Persie: "Kreeg er tijdens het seizoen wel vragen of opmerkingen over"

11-05-2019 08:36
16

Robin van Persie kan prima leven met de gedachte dat hij na komende zondag geen profvoetballer is. In De Kuip staat zondag een groot afscheid te wachten voor de 35-jarige aanvaller van Feyenoord.

"Tot en met de afgelopen thuiswedstrijd tegen AZ ben ik niet echt met mijn afscheid bezig geweest", zegt Van Persie in een interview op de clubsite van Feyenoord. "Ik kreeg er tijdens het seizoen wel af en toe wel vragen of opmerkingen over, maar pas na het duel met AZ is het besef meer gaan leven dat mijn carrière als voetballer bijna klaar is. Dat voelde ik de afgelopen weken een beetje in mijn buik. De voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO Den Haag was daardoor iets anders dan een normale wedstrijdvoorbereiding."

Van Persie kondigde vorig jaar zomer aan dat dit zijn laatste jaar zou worden. Echter werd er volop gespeculeerd over nóg een jaar Robin van Persie. "Volgens mij ben ik wel duidelijk geweest. Vorige zomer twijfelde ik al om door te gaan, omdat ik fysiek wat probleempjes had. Toen heb ik vrij duidelijk aangegeven dat het plan was om nog één jaar te spelen en dan te stoppen. Maar als ik dan scoorde in een wedstrijd, kreeg ik na afloop de vraag of ik toch niet nog een jaar moest doorgaan, van journalisten of supporters."

Een teken voor Van Persie dat hij goed bezig is, maar langer doorgaan zat er voor hem nooit in. "Als ik die beslissing pas een paar weken geleden genomen zou hebben, was het waarschijnlijk best heavy geweest om dat in zo'n korte tijd te verwerken. Nu heb ik me veel langer kunnen voorbereiden op een leven na het voetbal."