Nijland: 'In Groningen wordt vaak gemekkerd, maar onze relatie met Ajax is prima'

Nijland: 'In Groningen wordt vaak gemekkerd, maar onze relatie met Ajax is prima'

11-05-2019 09:18
62

Scheidend FC Groningen-directeur Hans Nijland was woensdag op uitnodiging van Ajax aanwezig bij de Champions League-wedstrijd tussen de Amsterdammers en Tottenham Hotspur. Nijland vindt het belangrijk om de relatie met Ajax te onderhouden, laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

De Amsterdammers zijn niet de meest populaire club in en rondom Groningen, weet Nijland. "Hier in Groningen wordt er vaak gemekkerd op Ajax, maar wij hebben een prima verstandhouding met die club. We hebben nogal wat spelers die er vandaan komen", doelt hij op onder meer Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis. "Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe directie (Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde, red.) die relatie met Ajax in stand gaat houden."

Nijland had sowieso een drukke week. Drie dagen voor de Champions League-clash van Ajax bracht hij met Fledderus een bliksembezoek aan een niet nader genoemd 'Balkanland'. "Ik zeg niet welk land en voor wie we kwamen, want dat lijkt me niet slim in verband met eventuele onderhandelingen. Op zondag zagen we drie wedstrijden, want ik zeg altijd: een zoekende hond vindt altijd bot." De directeur doelt op Luis Suárez, die in 2006 bij toeval gescout werd in Uruguay. "Daar waren we niet voor gekomen, maar die zagen we destijds ook spelen."

Nijland staat op het punt om, na 23 jaar directeurschap, het stokje door te geven aan zijn opvolgers. Na afloop van het reguliere Eredivisie-seizoen ruimt hij zijn kantoor leeg.