'Grote renovatie in Camp Nou op komst: lijstje van negen mét Rakitic en Coutinho'

'Grote renovatie in Camp Nou op komst: lijstje van negen mét Rakitic en Coutinho'

11-05-2019 09:39
78

De selectie van FC Barcelona lijkt aan de vooravond van een fikse reorganisatie te staan. AS noemt negen spelers die in aanmerking komen voor een vertrek uit Camp Nou.

Thomas Vermaelen, Jeison Murillo en Kevin Prince-Boateng zullen sowieso niet terugkeren na de zomer. Vermaelen loopt uit zijn contract en zal geen nieuwe aanbieding krijgen. Murillo en Boateng worden gehuurd van respectievelijk Valencia en Sassuolo en komen niet in aanmerking voor een langer verblijf. Ook Jasper Cillessen is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste weken in Catalonië: de sluitpost uit Groesbeek wil wekelijks keepen en werd al in verband gebracht met een transfer naar Benfica.

Ook de namen van Ivan Rakitic, Philippe Coutinho en Samuel Umtiti prijken op het lijstje van AS. De 31-jarige Rakitic krijgt volgend seizoen concurrentie van Frenkie de Jong én beschikt over een tot medio 2020 doorlopend contract: Barça kan dus alleen komende zomer nog geld verdienen aan de Kroaat. Coutinho kwam voor een recordbedrag over van Liverpool, maar kon zijn stempel nooit drukken in Camp Nou en zou voor honderd miljoen euro op te halen zijn. Umtiti kende veel pech met blessures en is in de hiërarchie voorbijgestreefd door landgenoot Clément Lenglet. Wanneer ook Matthijs de Ligt zich bij de selectie voegt lijkt het einde verhaal voor Umtiti.

De Braziliaanse buitenspelers Rafinha en Malcom mogen ook uitzien naar een nieuwe werkgever. Rafinha is al vrijwel het hele seizoen uitgeschakeld met een kruisbandblessure, maar werd daarvoor al uitgeleend aan Internazionale: zijn contract loopt af in 2020. Malcom kwam afgelopen zomer voor 41 miljoen over van Bordeaux, maar kon nauwelijks indruk maken in Barcelona. Wanneer er minstens 35 miljoen voor hem geboden wordt, mag hij weer vertrekken.