'Awkward' gesprek met Genee leidde tot persboycot Van Persie: 'Heb ik fout gedaan'

'Awkward' gesprek met Genee leidde tot persboycot Van Persie: 'Heb ik fout gedaan'

11-05-2019 09:54
52

Robin van Persie zorgde in 2012 voor veel wrevel doordat hij tijdens het EK in Polen en Oekraïne weigerde om met de pers te praten. De toenmalige Arsenal-spits was bezig met een transfer naar Manchester United, maar wilde daar liever niet over praten in het openbaar.

Een vraag van Veronica Inside-presentator Wilfred Genee schoot in het verkeerde keelgat bij Van Persie. "Die zou mij live interviewen op televisie. Dat vond ik prima, maar alleen met de voorwaarde dat hij geen vragen zou stellen over de transfer", vertelt de Oranje-topscorer aller tijden aan het Algemeen Dagblad. Genee hield zich aanvankelijk aan de afspraak. "Wat denk je? Had Wilfred toch nog een allerlaatste vraag, hahaha. (...) Dat werd awkward. Toen besloot ik niets meer te zeggen."

De 35-jarige linkspoot heeft zeven jaar na dato echter spijt van zijn persboycot. "Dat was niet eerlijk, het kon niet wat ik toen deed en dat snap ik nu goed", blikt hij terug. In de loop der jaren is Van Persie transparanter geworden in zijn media-optredens, merkt hij zelf. "De mensen thuis willen toch iets horen van hun spits en jij hebt werk te doen. Ja, dat is ook weleens anders geweest. Sommige jongens vinden het lekker, die spotlights. Ik voelde me prettiger low profile. Op dat vlak heb ik dingen fout gedaan."

Van Persie staat aan de vooravond van zijn allerlaatste wedstrijd als prof. De Premier League-topscorer van 2012 en 2013 zal zijn zeventienjarige carrière zondagmiddag beëindigen met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.