Advocaat ergert zich: Als je twee dagen niet traint, hoef je niet te komen

Advocaat ergert zich: "Als je twee dagen niet traint, hoef je niet te komen"

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 10:16za 11-05-2019 om 10:16

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat is niet blij met enkele van zijn spelers. De Kleine Generaal moet al een aantal geblesseerde spelers missen tijdens het uitduel met Ajax en zag bovendien dat Leon Guwara en Jean-Christophe Bahebeck zich deze week ziekmeldden.

Advocaat gaat Bahebeck sowieso niet meenemen naar Amsterdam, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Nee, die is er niet bij. Als je twee dagen niet traint, hoef je niet te komen", aldus de 71-jarige oud-bondscoach, die zich vrijdag al liet ontvallen dat 'sommige spelers makkelijk ziek worden.' "Het is een leuke groep om mee te werken, maar bij een aantal vind ik wel dat ze een beetje… Ach, dat kan je niet veranderen en dat doe ik ook niet meer."

Met name Bahebeck zorgt al langere tijd voor irritatie bij zijn trainer. De Franse spits moest de hele eerste seizoenshelft missen vanwege een blessure, maar kon na de winterstop laten zien of hij goed genoeg was om de eerste spits te worden in de Galgenwaard. "En weet ik het nog niet. Nee, dat ben ik met je eens. En dat irriteert", aldus Advocaat, die na het seizoen plaatsmaakt voor John van den Brom. De huidige AZ-trainer hoeft geen evaluatie van Advocaat te verwachten. "De andere mensen van de staf zijn er enorm bij betrokken. Die weten hoe ik over de groep denk."

FC Utrecht moet ook Simon Makienok, Michiel Kramer, Joris van Overeem en Urby Emanuelson missen tegen Ajax. Timo Letschert was een twijfelgeval, maar lijkt zondag 'gewoon' van de partij te zijn. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 14.30 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws