De Boer tipt Ten Hag: 'Zo'n video moeten de spelers zien, ik kreeg kippenvel'

De Boer tipt Ten Hag: 'Zo'n video moeten de spelers zien, ik kreeg kippenvel'

11-05-2019 10:46
47

Ronald de Boer kan zich goed voorstellen hoe de spelers van Ajax zich voelen na de Champions League-dreun tegen Tottenham Hotspur. De gewezen rechtsbuiten en huidig analist rook in 1998 aan de WK-finale, maar miste een strafschop tegen Brazilië.

Vier dagen na de domper van Marseille moest Nederland alweer de troostfinale zonder Kroatië spelen, maar De Boer was niet van de partij. "Ik was op. Leeg. Kapot. Iedereen wilde naar huis. Ik had last van mijn knie", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik weet zeker: als we de finale hadden gespeeld, had ik die knie helemaal niet gevoeld."

Voor Ajax geldt hetzelfde als voor Oranje in 1998: de Amsterdammers moeten vier dagen na de deceptie tegen Tottenham alweer aantreden tegen FC Utrecht. De eerste dertig minuten van de wedstrijd zullen bepalend zijn, denkt De Boer. "Als dat lekker loopt, denk je op het veld echt niet meer aan die wedstrijd tegen Spurs. Zo niet, dan kan het nog echt wel een mentaal gevecht worden."

'Kippenvel' van aftermovie
De Boer heeft nog een tip voor Ajax-trainer Erik ten Hag: laat de spelers nog één keer kijken naar de Champions League-aftermovie die de media-afdeling van Ajax The Day After maakte. "Zo van: kijk hier naar, ondanks de enorme teleurstelling. Dan kun je het afsluiten in je hoofd en vervolgens vol voor de titel gaan." De Boer retweette de video. "Ik kreeg er kippenvel van. Ik zou zo'n soort filmpje aan de spelers laten zien."