'Anti-Ajax' Van Es tóch naar Ajax: 'Bedreigd door vooral mannen op social media'

'Anti-Ajax' Van Es tóch naar Ajax: 'Bedreigd door vooral mannen op social media'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 13:30za 11-05-2019 om 13:30

Eén jaar voordat Ajax Kjell Scherpen binnenhaalde, sloten de Amsterdammers al een pikante transfer af. Kika van Es liet vlak voor het EK van 2017 weten 'anti-Ajax' te zijn, maar verhuisde een jaar later van FC Twente naar Ajax.

"Dat was niet slim en de commotie daarover had ik aan mezelf te wijten", vertelt de linksback van de regerend Europees kampioen aan Het Parool over haar controversiële uitlatingen. "Iedereen roept weleens iets geks." Voor de spelersgroep en technische staf van Ajax was het incident 'geen issue', laat de Brabantse weten. "Maar op social media kreeg ik bedreigingen van vooral mannen. Klopt ja, mijn situatie was een beetje vergelijkbaar met die van Kjell Scherpen nu."

Van Es doelt op de anti-Amsterdamse Twitter-berichten die Scherpen als elfjarige verstuurde en die boven water werden gehaald toen de doelman van FC Emmen voor het eerst aan Ajax werd gelinkt. "Ik zou zeggen: gun hem de kans om zich op het veld te bewijzen als speler van Ajax. Ik heb me ook altijd honderd procent ingezet."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws