Vermeulen verwacht voorspoed in Utrecht: Nog steeds is het bijzonder

Vermeulen verwacht voorspoed in Utrecht: "Nog steeds is het bijzonder"

11-05-2019 13:49
27

NOS-commentator Arno Vermeulen geeft hoog op van AZ-trainer John van den Brom. De 52-jarige Amersfoorter werkt sinds 2014 in Alkmaar, haalde drie keer Europees voetbal en vertrekt komend seizoen naar FC Utrecht.

AZ zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk als nummer vier eindigen, waardoor de Alkmaarders weer Europa in mogen. "Nog steeds is het bijzonder, als je bedenkt dat je je spits en rechtsbuiten kwijtraakt", laat Vermeulen, doelend op het koningskoppel Wout Weghorst-Alireza Jahanbakhsh, weten aan de NOS. De commentator vindt het huwelijk tussen AZ en Van den Brom meer dan geslaagd. "Hij is twee keer derde geworden met een relatief kleine begroting. Hij heeft veel geld in kas gebracht (met de verkoop van spelers als Weghorst, Jahanbakhsh en Vincent Janssen, red.), zeker toen het nodig was. Financieel heeft AZ weer grond onder de voeten."

Van den Brom zal het ook bij FC Utrecht goed doen, verwacht Vermeulen. Volgens Vermeulen is de club 'zoekende' na het vertrek van trainer Erik ten Hag, de weinig succesvolle periode onder Jean-Paul de Jong en het seizoen van tussenpaus Dick Advocaat. "Nu hebben ze met Van den Brom iemand gevonden die verder kijkt dan het eerste elftal. Hij is iemand die om het hoekje kijkt en geïnteresseerd is in de hele club. Ik denk dat het van beide kanten goed zal voelen."

AZ sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen PSV en een bezoek aan Excelsior. Wanneer de Alkmaarders minstens één punt pakken in die twee ontmoetingen, zijn ze vrijwel zeker van de vierde plaats.