Update: 'Schaars niet bij Heerenveen-selectie: zuur einde van loopbaan'

Update: 'Schaars niet bij Heerenveen-selectie: zuur einde van loopbaan'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 10:27zo 12-05-2019 om 10:27

Laatste update: zondag 12 mei 2019 om 12:38zo 12-05-2019 om 12:38

De carrière van Stijn Schaars zou zomaar eens op zeer wrange wijze ten einde kunnen komen. De 35-jarige routinier is zaterdagochtend geblesseerd uitgevallen tijdens de training van sc Heerenveen, meldt een aanwezige supporter via Twitter.

Volgens de berichtgeving moest Schaars een auto in gedragen worden. Waar de controlerende middenvelder precies aan geblesseerd is geraakt, is vooralsnog onduidelijk. SC Heerenveen heeft nog geen nieuws over een eventuele blessure van Schaars naar buiten gebracht. De routinier moest de volledige eerste seizoenshelft al aan zich voorbij laten gaan vanwege een kuit- en scheenbeenbreuk.

De kans is aanwezig dat de 24-voudig Oranje-international zijn laatste wedstrijd als prof al achter de rug heeft. Schaars maakte op 17 april bekend dat hij zijn voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen hangt en viel zes dagen later in tegen VVV-Venlo. Heerenveen sluit het seizoen, al dan niet zonder Schaars, af met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda en een reis naar FC Utrecht.

Update 12/5 10:27: Definitief: Schaars heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De middenvelder zit vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met NAC, meldt het Algemeen Dagblad. Daardoor heeft Schaars zijn laatste wedstrijd als profvoetballer inmiddels achter de rug. De ernst van zijn blessure is vooralsnog onduidelijk. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws