VP Award 2019: Ajax op één, twee en drie, Feyenoord en PSV nog buiten podium

VP Award 2019: Ajax op één, twee en drie, Feyenoord en PSV nog buiten podium

11-05-2019 15:00 Laatste update: 15:15
85

Welke speler legt beslag op de VP Award 2019 en volgt Hakim Ziyech op als beste speler van dit Eredivisie-seizoen? Na ruim 24 uur hebben ruim 7.000 bezoekers hun stem uitgebracht.

Vooralsnog wordt het podium gedomineerd door Eredivisie-koploper Ajax. Matthijs de Ligt staat met 26 procent van de stemmen op de eerste plek. De winnaar van vorig jaar, Hakim Ziyech, volgt met 19 procent van de stemmen. Middenvelder Frenkie de Jong maakt het Ajax-podium compleet: hij kreeg tot nu toe 16 procent van de stemmen.

Ziyech was vorig jaar de overduidelijke winnaar van de verkiezing met liefst 54 (!) procent van de stemmen. Daarmee won hij de prijs voor de tweede keer. In 2016 ging hij er met de VP Award vandoor als uitblinker van FC Twente. Tussendoor ging de VP Award naar Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen.

Robin van Persie lijkt de man te moeten worden die een volledig Ajax-podium kan voorkomen. De routinier van Feyenoord, bezig aan zijn laatste seizoen, staat met 12 procent op een voorlopige vierde plek. De hoogst genoteerde PSV'er is Luuk de Jong. De spits kreeg vooralsnog 6 procent van de stemmen.

Er is nog voldoende tijd om iets aan de tussenstand te doen. Breng je stem via onderstaande poll uit. Stemmen kan tot dinsdag 15 mei 23.59 uur.

Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen: