Ziyech-petitie van Asscher 'loopt als een speer': 'Zo onterecht wat Derksen zei'

Ziyech-petitie van Asscher 'loopt als een speer': 'Zo onterecht wat Derksen zei'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 14:31za 11-05-2019 om 14:31

PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher baarde vrijdagmiddag opzien met een petitie om Hakim Ziyech voor Ajax te behouden. De voormalig wethouder van Amsterdam is een groot fan van de linksbenige spelmaker, laat hij weten aan Ajax Showtime.

Afgelopen seizoen werd Ziyech nog door een deel van de Ajax-aanhang uitgefloten tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, de eerste na de kampioenswedstrijd tegen PSV. "Dat vond ik zo pijnlijk. Ik vind het ontroerend dat hij zo met zijn voeten heeft geantwoord. Hij is zichzelf gebleven en heeft lef getoond", aldus Asscher. "Hij is nu helemaal op zijn plek bij Ajax en dan zou het zonde zijn als ergens anders zijn draai moet vinden."

Het idee voor de petitie ontstond in een opwelling, toen Asscher tijdens Ajax-Tottenham Hotspur WhatsApp-contact met een vriend. "We vinden het jammer dat het team waarschijnlijk uit elkaar valt. Ik zei tegen hem: misschien moet jij een petitie starten om Ziyech te laten blijven. Hij zei: dan moet jij dat maar doen." De politicus hield woord en zag tot zijn grote verrassing dat de petitie daadwerkelijk online kwam. "Je moet het bevestigen en daarna gaat een moderator ernaar kijken. Ik dacht dat ze het zouden afkeuren, maar gisteren (vrijdag, red.) kwam het online. Op Twitter had ik bij het filmpje Heads Up, Chest Out gereageerd. Toen is het als een speer gaan lopen."

In de begeleidende tekst werd een sneertje in de richting van Johan Derksen opgenomen. De Veronica Inside-analist toonde zich na Tottenham Hotspur-Ajax van zijn meest kritische kant en liet weten dat Ziyech niet genoeg meeverdedigde. "Ik vond die opmerkingen zo onterecht. Volgens mij hebben veel mensen dat, anders wordt de petitie niet zo vaak ondertekend."

Het initiatief van Asscher kan na één dag al rekenen op meer dan zestienduizend sympathisanten. De PvdA-frontman is van plan om zijn petitie aan Ajax aan te bieden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws