'Everton wil definitief zakendoen met Barça en Chelsea: Brands al in gesprek'

'Everton wil definitief zakendoen met Barça en Chelsea: Brands al in gesprek'

11-05-2019 14:55 Laatste update: 14:59
6

Everton wil huurlingen André Gomes (FC Barcelona) en Kurt Zouma (Chelsea) definitief inlijven, meldt The Liverpool Echo. Volgens het medium is Everton-directeur Marcel Brands al begonnen aan zijn gesprekken met FC Barcelona over een definitieve transfer van Gomes.

De 25-jarige Portugees heeft in Catalonië nog een contract tot medio 2021, maar lijkt niet op veel kansen te hoeven rekenen in Camp Nou. Volgens The Liverpool Echo heeft Brands concurrentie van binnen én buiten Engeland in de strijd om Gomes. Tottenham Hotspur zou naast Everton de meest concrete gegadigde zijn voor de centrale middenvelder.

Everton-manager Marco Silva bevestigde vrijdag, tijdens de persconferentie in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd tegen Tottenham, dat The Toffees gaan proberen om Gomes en Zouma voor langere tijd op Goodison Park te houden. Dat zal echter geen gemakkelijke klus zijn, weet Silva. "De toekomst van André en Kurt is nog ongewis. Wij kunnen alleen maar ons uiterste best doen om ze hier vast te leggen."