'Bij Ajax had ik niet zoiets van: dit is het. Bij Arsenal wel, trainde veel met 1'

'Bij Ajax had ik niet zoiets van: dit is het. Bij Arsenal wel, trainde veel met 1'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 15:56za 11-05-2019 om 15:56

Donyell Malen besloot als jeugdspeler de overstap te maken van Ajax naar Arsenal. De huidige speler van PSV had in Amsterdam niet het juiste gevoel, zo vertelt hij.

"Bij Ajax had ik niet zoiets van: dit is het. Bij Arsenal wel. Ik trainde veel met het eerste mee", aldus Malen in gesprek met De Telegraaf. "Dan sta je opeens op het veld met Alexis Sanchez en Mesut Özil. Arsene Wenger was de coach. Ik weet nog wel hoe ik me de eerste keer voelde… Af en toe speel je een beetje FIFA, en dan sta je ineens met ze op het veld. Dan wil je niet afgaan, hoor."

Bij Arsenal speelde Malen bij Onder 23 en Onder 18. "Thierry Henry was assistent-coach bij de onder-18. Als hij meedeed met de rondo zag je direct: deze man kan wel ballen. En hij gaf tips die echt hout sneden. Dan probeerde je het en voelde je: hé, dit lukt."

Malen heeft geen spijt dat hij vervolgens koos naar PSV te verkassen. "Talenten krijgen echt een kans hier. Dat doet PSV erg goed. Ik heb het ook nooit gezien als een stap terug. Het maakt mij niet uit hoe andere mensen dat zien. Ik bewandel mijn eigen weg."

Poll

Is Malen goed genoeg voor de basis van PSV?

(2897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws