'Ajax wekt onvrede van Feyenoord: meerdere jeugdspelers vertrekken naar rivaal'

'Ajax wekt onvrede van Feyenoord: meerdere jeugdspelers vertrekken naar rivaal'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 17:56za 11-05-2019 om 17:56

Ajax kaapt opnieuw een talentvolle speler weg bij Feyenoord. De Amsterdammers nemen na Steven van der Sloot ook Rico Speksnijder over van de aartsrivaal, zo weet Varkenoordwatch.

Speksnijder is momenteel actief voor Feyenoord O14, terwijl Van der Sloot deeluitmaakt van de O17 van de Rotterdammers. Mogelijk blijft het niet bij die twee spelers. Het fanaccount meldt dat Ajax ook nog in gesprek is met andere jeugdinternationals van Feyenoord.

Feyenoord zou 'zeer ontevreden' zijn met hun vertrek, maar staat vrijwel machteloos. Beide talenten hebben nog geen profcontract, waardoor de Rotterdammers alleen een opleidingsvergoeding van enkele tienduizenden euro's ontvangen. Het zogeheten 'herenakkoord' gaat pas in 2021 in en houdt Ajax nog niet tegen om te shoppen bij de aartsrivaal.

Ajax kijkt niet alleen op Varkenoord rond. Ook AZ verliest naar verluidt twee talenten aan de provinciegenoot. Kian Fitz-Jim en Rio Hillen verruilen de Alkmaarse jeugdopleiding voor die van Ajax.

Het gebeurt overigens niet vaak dat jeugdspelers van Feyenoord direct de overstap maken naar Ajax. Noa Lang is het meest recente voorbeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws