Vader Ten Hag: 'Hij eist veel van zichzelf, alleen met carnaval gaat hij los'

Vader Ten Hag: 'Hij eist veel van zichzelf, alleen met carnaval gaat hij los'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 18:35za 11-05-2019 om 18:35

Erik ten Hag was verrast toen hij begin 2018 een niet al te gedisciplineerd elftal aantrof bij Ajax, zo weet het NRC. De 49-jarige trainer had moeite om iedereen te overtuigen van zijn aanpak en werd in de media weggezet als horkerige Tukker. Dat deed hem veel, vertelt zijn vader.

"Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel", zegt Hennie ten Hag in het NRC. "Die kritiek stond daar haaks op. Maar Erik weet zijn verstand heel goed van zijn gevoel te scheiden. Met zijn verstand bedwingt hij als het ware zijn gevoel, omdat hij een hoger doel voor ogen heeft."

"Erik had last van de scepsis van het publiek. Kijk naar zijn gezicht en je ziet het. Hij is geen gelikte Amsterdammer, hè", stelt voormalig FC Twente-ploeggenoot Edwin Hilgerink. De vader van de Ajax-trainer wil het geen faalangst noemen. "Erik eist gewoon veel van zichzelf", zegt hij. "Alleen met carnaval gaat hij los."

Ten Hag wist de publieke opinie dit seizoen te keren. In de Britse pers wordt hij al 'de volgende José Mourinho, Jürgen Klopp of Pep Guardiola' genoemd. Of hij ambities heeft bij een Europese topclub, is afwachten. "Hij wacht rustig af wat er op zijn pad komt", zegt vader Hennie. "Ook daarin laat hij zich niet gek maken."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws