Barça-coach Valverde weigert op te stappen: 'Voorzitter Bartomeu staat achter me'

Barça-coach Valverde weigert op te stappen: 'Voorzitter Bartomeu staat achter me'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 19:26za 11-05-2019 om 19:26

Ernesto Valverde weigert de handdoek te gooien na de dramatische uitschakeling tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League. De trainer van FC Barcelona voelt nog voldoende steun.

"Ik ga mij niet achter een muur verstoppen", zegt Valverde op de persconferentie in aanloop naar het Primera Division-duel met Getafe. "Iedereen denkt dat je op zulke momenten alles moet afbranden, maar het gaat erom dat je juist alles weer op orde krijgt."

Barça verspeelde dinsdag op Anfield een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Liverpool won met 4-0 en plaatste zich voor de finale. Spaanse media meldden al dat de selectie mogelijk op de schop gaat, maar ook de kritiek op Valverde neemt toe. Zeker omdat de Champions League een belangrijk doel was. De laatste titel in het miljardenbal dateert van 2015.

"Ik heb voorzitter Josep Maria Bartomeu gesproken. Ik voel me altijd door hem gesteund en hij staat ook nu weer achter me", stelt Valverde. "Natuurlijk zijn we allemaal zeer teleurgesteld door deze enorme tegenvaller, maar we krijgen de kans om weer op te staan." Barça veroverde al de landstitel en maakt ook nog kans op de Copa del Rey. Dan moet worden gewonnen van Valencia.

Koeman en Ten Hag
In Spaanse media werden Ronald Koeman en Erik ten Hag onlangs al gelinkt aan de Catalanen, mocht Valverde op straat worden gezet. Valverde lijkt zelf dus geen rekening te houden met dat scenario.

Poll

Is Valverde nog de juiste trainer voor FC Barcelona?

(825 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws