Vertrek bij Ajax: 'Het is een prachtig moment om de club achter te laten'

Vertrek bij Ajax: 'Het is een prachtig moment om de club achter te laten'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 20:38za 11-05-2019 om 20:38

Laatste update: zaterdag 11 mei 2019 om 23:58za 11-05-2019 om 23:58

Ajax liep in de absolute slotfase tegen Tottenham Hotspur niet alleen een finaleplek mis. Door de late 2-3 van Lucas Moura zien de Amsterdammers ook vijftien miljoen euro in rook opgaan. Financieel directeur Jeroen Slop stelt dat hij daar op dat moment absoluut niet mee bezig was.

"Tja. Dat was een mooi vooruitzicht, zeker voor een financieel directeur, maar ik zat op de tribune echt niet aan dat geld te denken", stelt hij in gesprek met NRC. Slop neemt na dit seizoen na twintig jaar (!) afscheid als financieel directeur. Juist nu de club financieel meer mogelijkheden heeft. "Het is een prachtig moment om de club achter te laten. Ik kwam vlak na de successen met Louis van Gaal. Daarna volgden moeilijkere jaren, sportief en financieel. Nu we weer financieel gezond zijn, is de cirkel rond", legt hij uit.

De financieel directeur, die zal worden opgevolgd door Susan Lenderink, gaat ook nog in op het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind. "We hebben de keuze gemaakt om mee te doen en niet af te haken, door een verantwoord risico te nemen en Dusan Tadic en Daley Blind uit de Premier League te halen. Daar hebben we normaal gesproken niets te zoeken. We zijn weer een club waar spelers graag naartoe komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws