Ajax Vrouwen dompelt Zwolle in rouw en wint beker in absolute slotfase

11-05-2019 21:52 Laatste update: 21:56
43

De bekerfinale voor vrouwen is een prooi geworden voor Ajax. PEC Zwolle nam op Woudestein al vroeg de leiding, maar Ajax kwam snel langszij en trok in de absolute slotfase aan het langste eind.

De bekerfinale kende een spectaculair begin. Al in de zesde minuut kwam PEC op een 0-1 voorsprong: Leonie Vliek gaf laag voor en Maxime Bennink schoof de openingstreffer tegen de touwen.

Lang kon Zwolle niet van die voorsprong genieten. Vijf minuten na de treffer van Bennink was het Linda Bakker die zich mocht laten bejubelen. Bakker werd weggestuurd en schoot beheerst de gelijkmaker binnen.

Na de 1-1 waren de ploegen aanvankelijk in evenwicht. Op het half uur was Vanity Lewerissa heel dicht bij een Amsterdamse voorsprong, maar ze raakte de lat. De laatste fase voor de rust was echter voor PEC Zwolle. Onder meer Babiche Roof en Bennink haalden uit, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

In de tweede helft kregen beide ploegen minder kansen, maar nam de spanning met de minuut toe. Pas in de absolute slotfase was het Ajax dat toesloeg. Uit een corner werkte Lewerissa met het nodige fortuin de winnende treffer binnen.