Hoeness snapt niets van afgekeurde Bayern-goal: 'De grap van het jaar'

Hoeness snapt niets van afgekeurde Bayern-goal: 'De grap van het jaar'

11-05-2019 22:09 Laatste update: 12-05-2019 00:05
46

Bayern München-voorzitter Uli Hoeness begreep helemaal niets van het besluit om het doelpunt van Leon Goretzka zaterdagmiddag af te keuren. Daardoor speelde Der Rekordmeister gelijk en werd het nog geen kampioen van Duitsland.

"Die beslissing was de grap van het jaar", citeert Bild de woorden van Hoeness na afloop van RB Leipzig - Bayern München. Hij vond dat Roberto Lewandowski geen buitenspel stond. "Het was gelijke hoogte. Een millimeter is geen voordeel", stelt hij.

Goretzka leek Bayern na rust op voorsprong te zetten met een fraaie volley, maar na inmenging van de VAR werd de treffer afgekeurd, omdat Robert Lewandowski even daarvoor net buitenspel stond. "Het was geen duidelijke fout", vindt Hoeness. "De VAR is er om duidelijke fouten te corrigeren."

Doordat Borussia Dortmund in eigen stadion wel won van Fortuna Düsseldorf (3-2) valt de beslissing in de Bundesliga in de laatste speelronde. Volgende week zaterdag speelt Bayern in eigen stadion tegen Eintracht Frankfurt en kan het zich alsnog tot kampioen kronen.