LIVE: Ajax officieus kampioen na ruime zege op Utrecht en nederlaag van PSV

LIVE: Ajax officieus kampioen na ruime zege op Utrecht en nederlaag van PSV

12-05-2019 16:25 Laatste update: 16:25
260

De ontknoping van de Eredivisie is aangebroken: Wie ontloopt degradatie, wie plaatst zich voor de play-offs om Europees voetbal en wie wordt kampioen van Nederland? VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van alle ontwikkelingen richting de wedstrijden in de 33ste speelronde van de Eredivisie.

Veel ogen zijn zondag gericht op Ajax en PSV, die in een felle titelstrijd verwikkeld zijn. De Amsterdammers spelen vier dagen na het Champions League-debacle tegen Tottenham Hotspur in de Johan Cruijff Arena tegen FC Utrecht, terwijl PSV op bezoek gaat bij AZ.

Wedden

Meer odds

Onderin in de Eredivisie is er ook volop spanning. Hekkensluiter NAC Breda moet winnen, anders valt het doek voor de ploeg van Ruud Brood. FC Emmen kan zich bij een gelijkspel tegen bekerfinalist Willem II en gunstige resultaten bij De Graafschap en Heracles Almelo veiligspelen.

En dan is er nog het afscheid van Robin van Persie. De 35-jarige spits speelt in De Kuip zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Trainer Giovanni van Bronckhorst zit voor het laatst op de bank in De Kuip, waar ADO Den Haag de tegenstander is.

Alle wedstrijden in de 33ste speelronde:
Ajax - FC Utrecht
AZ - PSV
Feyenoord - ADO Den Haag
Heracles Almelo - Excelsior
Vitesse - De Graafschap
Willem II - FC Emmen
FC Groningen - Fortuna Sittard
sc Heerenveen - NAC Breda
PEC Zwolle - VVV-Venlo