FC Utrecht ziet voordeel tegen Ajax: 'Laatste jaren niet prettig voor ze'

FC Utrecht ziet voordeel tegen Ajax: 'Laatste jaren niet prettig voor ze'

12-05-2019 08:40
106

Rico Strieder leeft mee met Ajax en zijn voormalige trainer Erik ten Hag na de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. De middenvelder van FC Utrecht heeft echter geen medelijden en hoopt op een goed resultaat in Amsterdam zondag.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik het Ajax gunde om woensdag door te gaan. Vanwege het Nederlandse voetbal, maar natuurlijk ook omdat ik de trainer ken", zegt Strieder tegen Voetbal International. "Ook de manier van spelen heeft internationaal indruk gemaakt. Maar medelijden? Nu zeker niet meer. Kijk, het is Ajax. Wij zijn FC Utrecht en doen er alles aan om te winnen in Amsterdam."

"Wij willen een lekker resultaat boeken om goed de play-offs in te gaan, zij spelen voor een titel. Dat kan wel een leuke wedstrijd worden", vervolgt de Duitser, die niet gevoelig is voor de titelstrijd van Ajax. "We weten dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar we weten ook dat het de laatste jaren voor Ajax niet prettig was om tegen ons te spelen. Zeker niet in de Arena."

"Ze hebben in een week tijd twee zware wedstrijden gespeeld. Wij hebben wat meer rust gehad, misschien is dat ook wat meer in ons voordeel", aldus Strieder.