De Jong: Normaal sta je met 80 punten bovenaan, nu moet je nog strijden

De Jong: "Normaal sta je met 80 punten bovenaan, nu moet je nog strijden"

12-05-2019 09:56
52

Luuk de Jong denkt deze dagen met enige regelmaat terug aan de Eredivisie-ontknoping van 2016. PSV veroverde toen op de laatste speeldag de landstitel doordat Ajax niet wist te winnen bij De Graafschap. De spits hoopt op eenzelfde scenario dit jaar.

"Ik heb het vaak aangegeven: je moet erin blijven geloven tot het laatste moment", zegt De Jong tegen de NOS. De aanvoerder beseft dat PSV het aan zichzelf te wijten heeft dat het de titel niet in eigen hand heeft. Zo konden de Eindhovenaren drie maanden geleden uitlopen naar acht punten, maar het werden er zes. "Oh ja, Utrecht-uit (2-2, red.). Natuurlijk denk je daar soms aan. Als we die hadden gewonnen, stonden we nu voor op Ajax. Maar we hadden toen ook kunnen verliezen."

"Het is moeilijk om te zeggen dat we het in bepaalde periodes hebben vergooid", vervolgt De Jong. "Er zijn soms moeilijke fases in de competitie en daar moet je zo goed mogelijk doorheen proberen te komen. Normaal sta je met 80 punten bovenaan, nu moet je nog strijden." PSV gaat zondag op bezoek bij AZ, terwijl Ajax FC Utrecht ontvangt.

De Amsterdammers moeten zich herpakken nadat het Champions League-avontuur woensdag eindigde. "Ik heb veel respect voor de wijze waarop Ajax die wedstrijden heeft gespeeld", stelt de topscorer van de Eredivisie. "Ajax is echt gegroeid gedurende het seizoen. Helaas voor ons doen ze het ook in de competitie heel goed."