Op dit moment is Ajax, na Napoli, mijn favoriete team in Europa

"Op dit moment is Ajax, na Napoli, mijn favoriete team in Europa"

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 10:59zo 12-05-2019 om 10:59

Arek Milik steekt zijn oude ploeggenoten van Ajax een hart onder de riem voor het duel met FC Utrecht. De Poolse spits zette de titelstrijd in 2016 volledig op zijn kop door in de slotfase een strafschop te versieren en die te benutten: 2-2. Daardoor bleef Ajax koploper in de Eredivisie.

"Ik denk dat de scheidsrechter (Danny Makkelie, red.) toen de juiste beslissing heeft genomen", vertelt Milik op de clubsite van Ajax. "Ik stond achter de bal en kon de 2-2 maken, vlak voor tijd. Gelukkig heb ik in mijn carrière al meerdere belangijke penalty's genomen, zoals op het Europees kampioenschap tegen Portugal. Bij het nemen van penalty's blijf ik gefocust en relatief ontspannen en concentreer ik mij gewoon om op de best mogelijke manier te schieten."

Milik koestert warme gevoelens voor Ajax, dat 33 miljoen euro ontving van SSC Napoli. "Ik heb de meeste wedstrijden van Ajax bekeken, en vanaf de knock-outfase van de Champions League heb ik geen enkele wedstrijd gemist. Ik duimde iedere keer voor een goede afloop. Op dit moment is Ajax, na Napoli, mijn favoriete team in Europa."

Advies voor Ajax heeft Milik niet. "Ajax is zo'n sterk team, dat heeft geen advies nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze sterk genoeg zijn en ik weet zeker dat ze deze keer de titel zullen winnen. En ik hoop het ook echt.'' 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws