'Suarez zei: als je kampioen wil worden, moet je mij nemen'

'Suarez zei: als je kampioen wil worden, moet je mij nemen'

12-05-2019 12:01
30

FC Groningen slaagde er in 2006 in om Luís Suarez te strikken, maar algemeen directeur Hans Nijland richtte het vizier aanvankelijk niet op de spits van FC Barcelona. Bij toeval kwamen Nijland en technisch manager Henk Veldmate (nu scout van Ajax) bij Suarez terecht.

"Ik ging met Henk naar Uruguay voor een andere speler. Maar als je er dan toch bent, probeer je ook wat andere wedstrijden mee te pakken. We hadden wat tijd over en je weet nooit wat je nog tegenkomt. Ik zeg altijd maar zo: een zoekende hond vindt altijd een bot", zegt Nijland tegen de NOS.

Nijland en Veldmate bezochten een duel van Nacional, waar Suarez speelde. "Daar viel ons de mond van open. Niet eens omdat hij zo goed speelde, maar wel door zijn lef en persoonlijkheid." Suarez maakte in eerste instantie weinig indruk, maar toch scoorde de spits. "Hij passeerde drie, vier man in de kluts en maakte een geweldige goal. Toen zijn we meteen maximaal voor Suárez gegaan."

Groningen zette vervolgens alles op alles om Suarez te halen. "Van jongens van die leeftijd mag je toch enige nervositeit verwachten, maar dat had hij totaal niet. Ik vroeg hem of hij weleens van Groningen had gehoord. Hij antwoordde: Nee, ik heb zelfs nog nooit van Nederland gehoord. Maar dat maakte Suárez verder niet uit. Als je kampioen wil worden, moet je mij nemen, zei hij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie