'Ik zou nooit voor PSV of Ajax kunnen spelen, nog voor geen 100 miljoen'

'Ik zou nooit voor PSV of Ajax kunnen spelen, nog voor geen 100 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 12:10zo 12-05-2019 om 12:10

Wouter Burger wil 'voor geen honderd miljoen euro' het shirt van Ajax of PSV dragen. De jonge middenvelder van Feyenoord is namelijk, net als zijn volledige familie, ook groot fan van zijn club. 

"Mijn opa ging vroeger naar alle legendarische Europa Cup-wedstrijden. Hij heeft het doorgegeven aan mijn vader en moeder. Ze stonden samen jarenlang op de tribune. Van kleins af aan ben ik dus opgegroeid met Feyenoord. Die liefde is alleen maar sterker geworden sinds ik voor de club speel", vertelt Burger (18) in gesprek met ELF Voetbal. 

"Ik zou bijvoorbeeld nooit voor PSV of Ajax kunnen spelen. Nog voor geen honderd miljoen. Mijn ouders zitten nog steeds elke week op de tribune, maar dan met kaarten van de club. Toen ik klein was hing mijn hele kamer vol met Feyenoord-posters, van Van Persie onder anderen."

Zijn eerste ontmoeting met Van Persie in Rotterdam-Zuid vond Burger dan ook 'prachtig'. "De eerste keer dat ik hem ontmoette was op de training. Ik gaf hem gelijk een hand. Later toen ik thuiskwam drong pas tot mij door dat ik Robin van Persie een hand had gegeven, haha."

Burger maakte in augustus 2018 zijn officiële debuut voor Feyenoord 1. De tiener heeft een contract tot medio 2023. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws