'Waar ik me echt aan ergerde was dat gedrag van Onana, dat was gewoon dom'

'Waar ik me echt aan ergerde was dat gedrag van Onana, dat was gewoon dom'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 12:27zo 12-05-2019 om 12:27

Hans Westerhof heeft zich woensdagavond flink geërgerd aan het gedrag van André Onana. In de slotfase van het zinderende duel met Tottenham Hotspur (2-3) was de Kameroense goalie van Ajax opzichtig bezig met tijdrekken. 

"Ja, waar ik me echt aan ergerde was dat gedrag van keeper André Onana op het laatst. Maar blijven zeuren en tijdrekken terwijl je net geel hebt gekregen. Dat kostte een cruciale extra minuut, dat was gewoon dom", zegt Westerhof - voormalig trainer van Ajax - in gesprek met het Dagblad van het Noorden"Maar verder was het vooral een bizarre wedstrijd, met een sneue afloop. Ongelooflijk."

Ron Jans heeft, ondanks de pijnlijke uitschakeling, genoten. "Je kunt alle analyses erop loslaten, maar qua amusementswaarde verdiende deze wedstrijd een 10, qua spanning ook. Ajax heeft een geweldige Europese campagne gehad waar we volgens mij met zijn allen enorm van hebben genoten. Als het 2-2 was gebleven dan hadden we zitten juichen."

"Natuurlijk, ik wil ook wel graag de argumenten horen van Erik ten Hag. Waarom hij met Dolberg begon bijvoorbeeld", stelt de technisch manager van FC Groningen. "Of waarom hij verdedigend wisselde. Maar in elke wedstrijd heb je zo'n 20, 30 procent niet onder controle."

Door een doelpunt van Lucas Moura in de 96e minuut plaatste Spurs zich woensdag voor de Champions League-finale. Daarin is Liverpool op 1 juni de tegenstander. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws