De Boer sprak met balende Van de Beek: Je moet niet in de verdediging schieten

De Boer sprak met balende Van de Beek: "Je moet niet in de verdediging schieten"

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 12:39zo 12-05-2019 om 12:39

Toen Donny van de Beek aan het begin van dit seizoen baalde van zijn reserverol bij Ajax, besloot Frank de Boer op de middenvelder in te praten. De Boer zei tegen Van de Beek dat hij z'n kop niet moest laten hangen. 

De twee kennen elkaar goed. Eind 2015 was het De Boer die Van de Beek liet debuteren in Ajax 1. "Ik heb met hem gesproken toen hij in een dipje zat omdat hij minder vaak aan spelen toekwam. Ik zei tegen hem: uiteindelijk telt een trainer hoeveel goals ook middenvelders maken. Ik weet wie die goals gaat maken: jij", blikt de trainer van Atlanta United in Elsevier terug op de eerste maanden van dit seizoen.

"Wie van de middenvelders komt het vaakst voor het doel van de tegenstander? Dat ben jij. Maar je moet niet in de verdediging schieten en je kop laten hangen, want dan geef je de trainer alleen maar munitie om je op de bank te houden."

Van de Beek knokte zich onder Erik ten Hag uiteindelijk terug in het eerste elftal. Dit seizoen scoorde de Oranje-international 15 keer in 47 optredens. 

Poll

Is Van de Beek toe aan een transfer naar het buitenland?

(1382 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws