'Ik heb geen respect voor Luis Suarez, het is een bedrieger en een huilebalk'

'Ik heb geen respect voor Luis Suarez, het is een bedrieger en een huilebalk'

12-05-2019 12:56 Laatste update: 13:06
67

Frank Leboeuf, oud-verdediger en tegenwoordig analist van RMC Sport, heeft Luis Suarez op de Franse televisie met de grond gelijk gemaakt. Leboeuf walgt van de manier waarop FC Barcelona-ster Suarez zich dinsdagavond gedroeg tegen Liverpool. 

Op Anfield ging Barça eerder deze week op spectaculaire wijze met 4-0 ten onder. "Ik bewonder Barcelona, maar vanwege Suarez ben ik blij dat ze de finale niet hebben gehaald", blikte Leboef terug op het Champions League-spektakel. "Ik heb geen respect voor zo iemand. Ja, hij is een topspeler, een goede voetballer, maar hij is ook een bedrieger en een huilebalk."

"De manier waarop hij speelt kan ik totaal niet uitstaan. Suarez is een slecht voorbeeld voor kinderen. Als ik nu nog op het veld had gestaan, dan had ik het geen 90 minuten volgehouden tegen Suarez, denk ik. Het valt me op dat er niet meer tegenstanders enorm kwaad op hem worden."

Suarez komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie voor Barcelona. Na de uitschakeling tegen Liverpool is de Uruguayaan geopereerd.