Van der Sar praat met Ajax-spelers: 'Andre, Donny, Frenkie, Hakim, Lasse...'

Van der Sar praat met Ajax-spelers: 'Andre, Donny, Frenkie, Hakim, Lasse...'

12-05-2019 14:12 Laatste update: 14:29
2

Edwin van der Sar rekende zich na de eerste helft van Ajax - Tottenham Hotspur nog niet rijk. Dat bleek terecht: Spurs draaide de wedstrijd om en hield Ajax door een doelpunt in de blessuretijd uit de finale van de Champions League.

"De eerste helft liep zoals we wilden. We scoorden twee keer", aldus Van der Sar bij de NOS, vier dagen na het debacle. "In de rust kwamen veel mensen naar me toe: fantastisch, we gaan erheen. Maar we moesten nog 45 minuten. Joh doe normaal, het blijft voetbal, zei ik. Er was een hoop optimisme, overal waar ik kwam. Maar het kan verkeren."

De algemeen directeur van Ajax meldde zich de afgelopen dagen op De Toekomst. "Ik heb de training bekeken en met een paar jongens gesproken in de kleedkamer. Andre (Onana), Donny (van de Beek), Frenkie (de Jong), Hakim (Ziyech), Lasse (Schöne)... Er is teleurstelling, dan probeer je je eigen ervaringen over te brengen. Je moet er kracht uit zien te halen, omdat er nog iets heel moois aan de horizon ligt", doelt Van der Sar op de landstitel.

Ajax hoopt zondag de immense Champions League-kater weg te spoelen tegen FC Utrecht. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 14.30 uur. Tegelijkertijd begint nummer twee PSV aan de uitwedstrijd tegen AZ.