Ten Hag passeert Dolberg voor 'geweldige' Huntelaar: Nee, dat is ook waar

Ten Hag passeert Dolberg voor 'geweldige' Huntelaar: "Nee, dat is ook waar"

12-05-2019 14:25
13

Niet Kasper Dolberg of Dusan Tadic, maar Klaas-Jan Huntelaar staat zondag in de spits bij Ajax. Erik ten Hag heeft daar zo zijn redenen voor.

Ten Hag heeft naar eigen zeggen niet getwijfeld over de basisplek van Huntelaar. "Nee, eigenlijk niet. Klaas staat er heel goed op", zegt de Ajax-trainer voor de wedstrijd tegen FC Utrecht bij FOX Sports. "We spelen nu op de helft van de tegenstander."

"Afgelopen woensdag kozen we voor Kasper, omdat ik verwachtte dat Spurs ons zou terugdringen en er ruimtes achter hun centrum zouden vallen. Daar konden we de snelheid van Dolberg goed bij gebruiken", vervolgt Ten Hag. "Klaas heeft de laatste wedstrijden geweldig gespeeld en veel gescoord. Hij accordeert ook goed met Donny van de Beek."

Dolberg liet bovendien geen onuitwisbare indruk achter tegen Tottenham, erkent Ten Hag. "Nee, dat is ook waar." De verrichtingen van PSV boeien hem tijdens de thuiswedstrijd tegen Utrecht niet. "Het is niet nodig, want het ligt aan ons. Wij staan bovenaan en hebben negentig minuten om de drie punten binnen te halen."