Ongeïnspireerd PSV verliest in Alkmaar en kan landstitel vergeten

Ongeïnspireerd PSV verliest in Alkmaar en kan landstitel vergeten

12-05-2019 16:22 Laatste update: 16:25
212

PSV kan de landstitel uit het hoofd zetten na een pijnlijke nederlaag in Alkmaar. Op bezoek bij AZ móest de ploeg van trainer Mark van Bommel winnen om in het spoor te blijven van koploper Ajax. Door een goal van aanvoerder Guus Til werd het in het AFAS Stadion 1-0. De titelstrijd is nu beslist, want Ajax won wél. 

PSV, zonder de geblesseerde Hirving Lozano, wist wat het zondagmiddag te doen stond. Er moest gewonnen worden van AZ, de nummer vier van de ranglijst. De regerend kampioen bakte er echter niets van. In de eerste helft van het uitduel met AZ kregen beiden ploegen geen fatsoenlijke kans. De wedstrijd verliep rommelig. Alleen Pablo Rosario was dicht bij een doelpunt.

Vrijwel direct na de pauze viel de beslissing. Rosario leed slordig balverlies en via Guus Til werd de tegenaanval razendsnel ingezet door AZ. Mats Seuntjens ontving de bal van de aanvoerder van de thuisploeg en gaf 'm met buitenkant rechts heerlijk voor. Oog in oog met Jeroen Zoet bleef Til koel. 

Kort na de 1-0 schoot AZ-aanvaller Calvin Stengs op de paal. Aan de andere kant van het veld kregen Denzel Dumfries en Angelino kansen. Van Bommel bracht in de slotfase onder meer Mohamed Ihattaren in de ploeg om een gelijkmaker te forceren, maar doelpunten vielen niet meer. 

Omdat Ajax wél won, met 4-1 van FC Utrecht, hebben de Amsterdammers met nog één speelronde te gaan drie punten meer dan PSV. Het doelsaldo van de koploper is ook veel beter. Officieus is Ajax dus al kampioen. Woensdagavond staat de laatste speelronde van het seizoen 2018/19 op het programma. Ajax reist af naar De Graafschap, PSV ontvangt Heracles. Zelfs bij winst voor PSV en een Amsterdamse nederlaag in Doetinchem gaat de titel naar de hoofdstad.