PSV legt zich neer bij titel Ajax: '14 doelpunten gaat nooit meer gebeuren'

PSV legt zich neer bij titel Ajax: '14 doelpunten gaat nooit meer gebeuren'

12-05-2019 16:50 Laatste update: 16:53
113

Luuk de Jong en PSV leggen zich neer bij een kampioenschap van Ajax. De Eindhovenaren gingen zondag met 1-0 onderuit bij AZ, waardoor de achterstand op de rivaal oploopt tot drie punten.

"Je hebt het aan jezelf te wijten. De eerste helft was te slordig, maar kregen we wel goede kansen", blikt De Jong terug voor de camera van FOX Sports. "Het is tekenend voor de wedstrijd dat we niet vast genoeg waren en te veel balverlies hadden, ook bij de goal. Dan sta je 1-0 achter en weet je dat het moeilijk gaat worden. Zeker als je die kansen niet maakt..."

Volgens de aanvoerder deed PSV er alles aan, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel of een overwinning in Alkmaar. "Het was niet altijd even goed, maar we hebben zeker gevochten. Dat kunnen we ons niet verwijten. Helaas was dat niet genoeg. In de tweede seizoenshelft moesten we te vaak een achterstand goedmaken. We hadden te veel wedstrijden waarin we slordig waren."

De Jong beseft dat PSV de titelkansen heeft verspeeld. Ajax koestert behalve drie punten ook een veel beter doelsaldo. "Pff, veertien doelpunten gaat nooit meer gebeuren. Je kunt zeggen dat ze zo goed als kampioen zijn, ja."