De Ligt: Ben ik heel eerlijk in. Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet

De Ligt: "Ben ik heel eerlijk in. Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet"

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 17:00zo 12-05-2019 om 17:00

Laatste update: zondag 12 mei 2019 om 17:20zo 12-05-2019 om 17:20

Matthijs de Ligt durft het nog niet hardop te zeggen, maar weet het zo goed als zeker: Ajax wordt kampioen van de Eredivisie. Na de 4-1 zege op FC Utrecht en de 1-0 nederlaag van PSV bij AZ kan het haast niet meer misgaan.

"Je zegt het goed: officieus. Dan is het lastig om te zien hoe ver je kunt gaan met vieren", zegt De Ligt tegen FOX Sports. "In principe kan het ons niet meer ontgaan als we ons ding doen, maar het is officieus, dus je moet een klein beetje oppassen wat je doet. Ik denk wel dat het gespeeld is. Volgens mij is het doelsaldo nu +14. Wij zullen dan moeten verliezen met een grote uitslag en PSV met een San Marino-uitslag moeten winnen. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we met een overwinning de schaal pakken."

Ajax begon dramatisch tegen Utrecht en stond al na 37 seconden met 0-1 achter. De club rechtte de rug en kreeg in de tweede helft hulp van AZ, dat op 1-0 kwam tegen PSV. "Ik kreeg door dat het 1-0 werd. Je hoorde iedereen klappen. Hoort iederen klappen. Ik wist niet hoe het geëindigd was. Toen ik zag dat het daarna nog 1-0 was, werd het wel spannend", zegt De Ligt.

Ajax won de beker en gaat nu dus ook de landstitel pakken. "Je hebt twee doelen: de beker winnen en de Eredivisie. De beker hebben we al gewonnen en de Eredivisie gaan we normaal gesproken winnen. Het doet pijn als je zo dicht bij de Champions League-finale bent, maar iedereen mag terugkijken op een goed seizoen. Ik krijg er kippenvel van, het was fantastisch. Zo verliezen is het hardste wat er is. Dat verwerk je niet zomaar 1,2,3, maar we hebben laten zien dat we mentaal sterke ploeg zijn."

Toekomst
Of De Ligt zondagmiddag zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena speelde, weet hij niet. "Dat weet ik niet. Op dit moment niet. Er is nog niets rond met een club. Dat is op dit moment niet aan de orde. Als het goed is is het niet m'n laatste thuiswedstrijd. Je weet het natuurlijk nooit. Ik kan nu leuk verkondigen dat ik blijf of wegga, maar er is niets aan de orde. Daar ben ik heel eerlijk in. Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet. Ik ben hier nog steeds met Ajax."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws