Chagrijnige Van Bommel geeft zich gewonnen: We gaan het nu niet meer halen

Chagrijnige Van Bommel geeft zich gewonnen: "We gaan het nu niet meer halen"

12-05-2019 17:42
138

Mark van Bommel was chagrijnig na de nederlaag tegen AZ en kon niets anders dan toegeven dat Ajax kampioen van de Eredivisie gaat worden. De PSV-coach had verder geen zin om de nederlaag uitgebreid te analyseren.

"Je wilt kampioen worden. Met hoeveel punten maakt mij niet uit. Je hebt er niets aan als je geen kampioen wordt. We moeten realistisch zijn, we gaan het nu niet meer halen", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. Waar het hem dan inzit? "Dat je teveel punten hebt verspeeld. Het is niet zo dat we slecht speelden. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd en niet veel tegengekregen. Je moet naar de cijfers kijken. We hebben te veel gelijkgespeeld en 'maar' twee keer verloren. Je probeert altijd te zoeken naar een verklaring. Het ligt niet aan het voetbal, maar de manier waarop je een wedstrijd verliest."

Van Bommel wilde niet analyseren waar het is misgegaan. "Ik heb geen zin om dat nu te bespreken. Je hebt tachtig punten, maar je bent tweede. Je kunt wel een mooi verhaal ophangen, maar dat is te weinig. Ik heb tegen de spelers gezegd dat de technische uitvoering niet goed was en dat we niet meer moeten praten over het kampioenschap."

Van Bommel weet wel waar PSV het heeft laten liggen. "Emmen en Ajax. Voornamelijk in Amsterdam. Daar geef je een kans weg en dat is de goal van Neres, voor de rest hadden we de totale controle. We hebben het daar hartstikke goed gedaan, maar na de 1-1 tegen tien man moesten we het afmaken. Een gelijkspel was ook niet slecht geweest voor ons, al hadden we kansen om het af te maken."