Schrikmoment voor Huntelaar in Amsterdam: Het zal toch niet?

Schrikmoment voor Huntelaar in Amsterdam: "Het zal toch niet?"

12-05-2019 18:11
93

Klaas-Jan Huntelaar heeft er zes seizoenen op moeten wachten, maar eindelijk is hij landskampioen geworden met Ajax. De 36-jarige spits durft hardop te zeggen dat het feestje niet meer mis kan gaan.

"Ik ging naar het buitenland, maar bij Real Madrid liep het op dat moment niet", zegt Huntelaar tegen FOX Sports. "We eindigden met een achterstand van vijftien punten ofzo. Daarna werden we ook geen kampioen (bij AC Milan, red.) en bij Schalke 04 werd het ook lastig met Bayern München en Borussia Dortmund. Nu is het uiteindelijk zo. Ajax speelt altijd om de prijzen. Het is ten eerste leuk om hier te zijn bij een fantastische club waar ik al eerder heb gespeeld en ook om een kampioenschap mee te maken."

Ajax rekende met 4-1 af met FC Utrecht, maar de start was slecht. "Als je 0-1 achter komt, krijg je wel een gevoel van: het zal toch niet? Tegen Tottenham gaven we het weg en stonden we in de rust met 3-0 voor eigenlijk, met de uitgoal. Het is zeer bitter dat we uiteindelijk verloren. Als je dan nu achterkomt is dat een nieuwe mentale tik. Het is knap hoe iedereen er op heeft gereageerd."

"Het besef is er bij iedereen dat we in de finale hadden moeten staan. We hebben het zelf verprutst. Dat gevoel overheerst wel. Je probeert het weg te slikken, maar het is een bittere pil. Dat duurt even. Vandaag en gister begon het weer te leven. Supporters waren bij het hotel om te laten zien dat ze meeleefden en er voor ons waren. We hebben zelf ook in de groepsapp gezegd dat we het hier voor doen. Als je die wint geef je het seizoen nog glans. Als je die verspeelt is het extra zuur."