Ten Hag apetrots op 'kampioen' Ajax: 'Ziyech was de afgelopen dagen nog ziek'

Ten Hag apetrots op 'kampioen' Ajax: 'Ziyech was de afgelopen dagen nog ziek'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 18:21zo 12-05-2019 om 18:21

Erik ten Hag beseft dat Ajax zo goed als zeker landskampioen is, maar loopt nog geen polonaise. De Ajax-trainer wil het seizoen afsluiten met een driepunter tegen De Graafschap. Na de zege op FC Utrecht prijst hij de mentale weerbaarheid van zijn spelers.

"Ik voel me goed, het kan niet beter. Maar: woensdag is de kampioenswedstrijd. Dan moeten we het voltrekken en daar gaan we voor. Als het echt binnen is, dan vieren we het", reageert Ten Hag voor de camera van de NOS. Door het verschil van drie punten en het positieve doelsaldo kan Ajax de landstitel niet meer ontglippen. "Dit is zeker een voorschot."

Ten Hag wil het na afloop vooral over de wedstrijd hebben. "Ik moet mijn ploeg complimenten geven. Als je zo kunt reageren na die vroege tegengoal… er zit zo'n drive in de ploeg", refereert hij aan de Champions League-dreun tegen Tottenham Hotspur. Vier dagen later scoorde FC Utrecht in de eerste minuut. "Het tempo werd meteen opgeschroefd. Wát een karakter." 

"We hebben natuurlijk de nodige tegenvallers gehad de afgelopen dagen. Met David Neres natuurlijk en Hakim Ziyech die de afgelopen dagen ziek was. Als je dan ziet wat ze op de mat kunnen brengen. Er zit een enorme weerbaarheid in deze ploeg", aldus de Ajax-trainer, die in zijn eerste volledige seizoen de dubbel gaat veroveren. "Die kans is natuurlijk reuzegroot. Dit mag gewoon niet verkeerd gaan, en dit gaat ook niet verkeerd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws