Verbeek adviseert transfer aan Ajax: Ik denk dat hij gewoon moet gaan

Verbeek adviseert transfer aan Ajax: "Ik denk dat hij gewoon moet gaan"

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 19:32zo 12-05-2019 om 19:32

De wegen van Hakim Ziyech en Ajax moeten na dit seizoen scheiden. Dat vindt Gertjan Verbeek, die inschat dat een transfer voor beide partijen het beste is.

Ziyech is de laatste weken de grote uitblinker bij Ajax. De vraag is of hij in de zomer aan zijn vierde seizoen begint in Amsterdam. "Hoe je het wendt of keert: het is een jongen met geweldige kwaliteiten, maar ik denk dat hij voor een trainer ook lastig te managen is", zegt Verbeek bij FOX Sports. "Als alle spelers vertrekken en hij blijft als enige, dan denk ik dat hij snel in zijn trots aangetast is."

De oud-trainer van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente denkt dat Ziyech ook als voetballer rijp is voor een stap hogerop. "Ik denk dat hij gewoon moet gaan. Het is voor hem ook het beste om een volgende stap te maken, om elke wedstrijd te moeten spelen alsof het de laatste is om het kampioenschap veilig te stellen. En ik denk dat het voor Ajax ook tijd is voor verfrissing."

Ziyech nam Ajax zondag op sleeptouw in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dat met 4-1 werd verslagen. De Amsterdammers zijn daardoor officieus kampioen. Woensdag kan op De Vijverberg tegen De Graafschap het kampioenschap worden verzilverd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax afscheid nemen van Ziyech?

(2329 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws