Winnend Barça zorgt voor bloedstollende Europese race, weer deceptie Real Madrid

Winnend Barça zorgt voor bloedstollende Europese race, weer deceptie Real Madrid

12-05-2019 20:24 Laatste update: 20:29
37

De strijd om de laatste Champions League-plek in Spanje belooft een bloedstollende te worden. Getafe en Valencia staan met nog één wedstrijd te gaan op een gedeelde vierde plaats, maar Valencia is qua doelsaldo in het voordeel.

Getafe begon de 37ste speelronde op 'pole position', met drie punten voorsprong op Valencia, maar moest op bezoek bij kampioen FC Barcelona. De Madrilenen konden niet meer doen dan tegenhouden, maar moesten kort voor rust toch een treffer incasseren. De fris geschoren Lionel Messi legde een vrije trap op het hoofd van Gerard Piqué, doelman David Soria redde in eerste instantie, maar Arturo Vidal schoot uit de rebound de 1-0 binnen. Collega Jasper Cillessen hield de nul namens FC Barcelona en Djené Dakonam zorgde vlak voor tijd met een eigen goal voor 2-0.

Valencia profiteerde van de uitglijder en kwam langszij dankzij een thuiszege op Alavés. Centrale verdediger Ximo Navarro kopte de gasten nog op 0-1 in Mestalla, maar Carlos Soler, Santi Mina en Kevin Gameiro bogen de score om in het voordeel van Valencia: 3-1. Sevilla volgt op twee punten van Valencia en Getafe en lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om plek vier: Pablo Sarabia wiste tegen Atlético Madrid de 1-0 van Koke uit, maar verder dan 1-1 kwam men niet. Valencia mag op zaterdag 18 mei proberen om het Champions League-ticket binnen te slepen tegen Real Valladolid. Getafe speelt thuis tegen Villarreal, Sevilla tegen Athletic Bilbao.

Real Madrid liep tegen de zoveelste tegenslag in een belabberd verlopen seizoen aan. De Koninklijke kwam op bezoek bij Real Sociedad nog op een vroege 0-1 dankzij Brahim Diaz, maar moest nog voor rust de gelijkmaker van Mikel Merino incasseren. Op slag van rust kreeg Jesus Vallejo rood, nadat hij met de hand een treffer van de Basken voorkwam. Thibaut Courtois stopte weliswaar de strafschop van Willian José, maar moest na rust alsnog twee keer vissen. Joseba Zaldúa en Ander Barrenetxea tilden de stand naar 3-1.

De overige uitslagen:
Real Betis-Huesca 2-1
Villarreal-Eibar 1-0
Rayo Vallecano-Real Valladolid 1-2
Leganés-Espanyol 0-2
Girona-Levante 1-2