Oranje O17 zet België opzij, haalt WK en mag dromen van nieuwe EK-titel

12-05-2019 21:49 Laatste update: 21:57
50

Oranje O17 mag nog steeds dromen van een tweede EK-titel op rij. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen speelde zondagavond de kwartfinale tegen België en trok de Derby der Lage Landen met duidelijke cijfers naar zich toe.

Oranje trok voor rust direct het initiatief naar zich toe en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong, dankzij het Ajax-duo Brian Brobbey-Sontje Hansen. Brobbey dook vrij op voor doelman Maarten Vandevoordt en raakte de paal, maar de rebound was een prooi voor Hansen: 1-0.

Het treffen in Dublin werd in de loop van de wedstrijd beslist door de backs Ki-Jana Hoever (Liverpool) en Anass Salah-Eddine (Ajax). Vlak voor rust gaf Hoever de bal voor vanaf rechts, waarna Salah-Edinne de bal ineens uit de lucht nam. Vandevoordt kon niets uitrichten tegen de fraaie gedrukte volley. Een kwartier voor tijd ging Hoever een fraaie combinatie aan met Brobbey en Hansen. De rechtsback kreeg de bal terug, gooide er een sleepbeweging uit en scoorde: 3-0.

De regerend Europees kampioen speelt op donderdag 16 mei tegen Hongarije of Spanje en is al zeker van kwalificatie voor het WK O17. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van aanvoerder Kenneth Taylor, die vlak na rust gewisseld moest worden.